Događaji

vremenska prognoza

Većinom sunčano i stabilno uz najvišu temperaturu do 28°C

Većinom sunčano i stabilno uz najvišu temperaturu do 28°C
Bojan Bogdanić

Dugotrajnog posve stabilnog razdoblja za sada nema, no vremenske će prilike u nedjelju ipak biti povoljnije.

Sunčanog vremena posvuda će biti više, a pljuskova mjestimice, i to uglavnom u unutrašnjosti. Posljedica je to i dalje vlažnog zraka iznad naših krajeva, no tlak zraka ipak će malo porasti. 

Stoga će na istoku zemlje u nedjelju sunčanog vremena biti više, no i dalje su popodne lokalno mogući pljuskovi. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a popodnevna temperatura zraka između 24 i 26°C.

Podjednako toplo bit će i u središnjim krajevima. Ovdje će uz prevladavajuće sunčano vrijeme vjetar biti slab do umjeren sjeverni. Sredinom dana uz lokalno više oblaka moguć je poneki pljusak, a ujutro ponegdje i kratkotrajna magla. Pljuskova može biti i mjestimice u gorju, no svakako će biti duljih sunčanih razdoblja uz koje će temperatura porasti na vrijednosti između 22 i 25°C.

Na moru sunčano i uglavnom suho. Nakon umjerene bure, podno Velebita i jake, danju će zapuhati vjetar s mora. Mjestimice jaka bura tijekom jutra oslabjet će i u Dalmaciji te okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru prolazno i jak. Pritom će more biti uglavnom umjereno valovito. Bit će većinom sunčano i stabilno uz najvišu temperaturu od 26 do 28°C. 

I na jugu podjednake vremenske prilike - obilje sunca, ujutro prolazno jaka bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak, umjeren na otocima moguće i jak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C a mora između 22 i 25°C. 

Category: 1631 - 1631

Reci što misliš!