
Plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od kaljskih ribara je pozivnica na događaj u kojem će vješti kuhari ponovno iznenaditi posjetitelje svojom inovativnošću.
Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko, a pridružuje se i sushi chef Mladen Križanović.
Oni će pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Za 2 kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela i sushi.
Festival se održava na atraktivnoj lokaciji punte Artine gdje se stvara posebna ambijentalnost uz more i mjesnu lučicu Batalažu.
Da doživljaj bude potpun organizatori su se pobrinuli za glazbeni dio, u petak pjeva klapa Rišpet, a u subotu Alen Vitasović.
Zainteresiranima dostupne su trajektne i brodske linije Zadar- Preko
PROGRAM:
Petak, 20. 6.
18.00 h ponuda jela od plave ribe
22.00 h koncert klapa Rišpet
Subota, 21. 6.
18.00 h ponuda jela od plave ribe
22.00 h koncert Alen Vitasović
Osim glavnog programa u četvrtak 19. 6. za djecu će biti organizirana edukativna radionica ˝Odakle se čisti riba˝ na kojoj će kuhari demonstrirati čišćenje ribe i pripremu, te govoriti o svim blagodatima konzumacije ribe za zdravlje.