Događaji

vremenska prognoza

Sunčano i vruće, temperature do 33 °C

Sunčano i vruće, temperature do 33 °C
Bojan Bogdanić

Sunčano, vruće i sparno - jamačno će diljem Hrvatske biti među najspominjanijim riječima do nedjelje, osobito u subotu, kada će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom sunčano, ali uz mogućnost za pljuskove, pa i lokalno grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar. Bit će vruće, s najvišom temperaturom od 33 do 35 °C.

U središnjoj Hrvatskoj će prevladavati sunčano, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 16 i 20 °C, a najviša poslijepodnevna od 31 do 34 °C.

Jugozapadnjak će puhati i u gorju i na sjevernome Jadranu, gdje će još prijepodne biti i juga. Dan će obilovati suncem, a poslijepodne će mjestimice postojati mogućnost za pljuskove s grmljavinom, poglavito u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskoga kotara. Najviša dnevna temperatura predviđa se od 27 do 32 °C.

I na srednjem Jadranu sunčano i vruće, u unutrašnjosti Dalmacije uz malu vjerojatnost za pokoji pljusak. Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 33 °C. Jugo će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na jugozapadni vjetar, na otvorenome ponegdje sjeverozapadni. More pritom malo do umjereno valovito, temperature većinom od 21 do 25 °C.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također četvrtak obilježiti sunce i vrućina. Najviša dnevna temperatura bit će oko 30 °C, ponegdje i do 33 °C.


Reci što misliš!