
Udruga proizvođača paškog sira prošle je godine održala prvi en primeur u restoranu Boškinac na Pagu . U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga, 21. ožujka u 11:00 sati održat će se EN PRIMEUR 2.0 – ekskluzivno kušanje prvih mladih paških sireva sezone 2025.!
“Organizirali smo en primeur po uzoru na vinare koji na taj način
predstavljaju svoja mlada vina. Inače, mladi paški sir mora
provesti minimalno 90 dana u zrioni i tek onda ide u prodaju.
Njegova proizvodnja odvija se baš sada u ovom dijelu godine, od
siječnja do srpnja. Tada naši ovčari imaju najviše posla jer se
mužnja odvija dva puta dnevno” rekla je predsjednica Udruge
proizvođača paškog sira Martina Pernar Škunca te dodala “S
nestrpljenjem iščekujemo naše prve, ovogodišnje mlade paške
sireve, sezona 2025. Zato smo i ove godine odlučili da ih
proslavimo i to na prvi dan proljeća!
Svi ste pozvani na kušanje mladih paških sireva u prekrasnom
ambijentu Kneževog dvora u Pagu!”
“Uživajte u jedinstvenim okusima ostvarenih u suradnji s
Restoranom BOŠKINAC, Restoranom Na Katine i Srednjom školom
Bartula Kašića Pag” pozivaju vas Turistička zajednica Grada Paga
i Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga i zaključuju “Dođite
i budite dio ove gastronomske priče! Vidimo se u Kneževom dvoru u
Pagu, 21. ožujka u 11 sati!”



