
U utorak, 21. siječnja s početkom u 18 sati u organizaciji Sveučilišta u Zadru ispred studentskog restorana Barbakan održat će se Japanska radionica kuhanja s Magi Magayoshi – Mochi.
Na radionici će biti predstavljen dio japanske tradicije
kroz pripremu mochija, tradicionalne japanske slastice
napravljene od ljepljive riže koja datira još iz razdoblja Heian
(794.-1185.), a danas je postala globalna kulinarska senzacija i
omiljena slastica među ljubiteljima hrane diljem svijeta.
Maki Nagayoshi je, nakon života i rada u Italiji i Sloveniji,
prije nekoliko godina za svoj novi dom odabrala Hrvatsku gdje
nastavlja oduševljavati japanskom hranom koju s puno ljubavi
priprema u svom restoranu u Zagrebu.
Radionica se održava na otvorenom, ispred restorana Barbakan,
stoga je potrebno odjenuti se adekvatno vremenskim uvjetima.
U slučaju lošeg vremena, radionica će se održati u restoranu
Barbakan.