štorije o'spize

U ambijentu splitske Peškarije Kolan i Pag predstavili svoju gastro priču

dalmacija danas

Štorije o’spize promiču dalmatinsku tradiciju i način života, s posebnim naglaskom na Mediteransku prehranu, koja je uvrštena na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Štorije o’spize promiču dalmatinsku tradiciju i način života, s
posebnim naglaskom na Mediteransku prehranu, koja je uvrštena na
UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Protekli vikend u ambijentu splitske Peškarije, manifestacija
Štorije o’ spize i vina okupila je domaće vinare, uljare i
OPG-ove. Na manifestaciji je sudjelovala i
Turistička zajednice općine Kolana zajedno s Udrugom
proizvođača Paškog sira. Paški sir je jedan od najcjenjenijih
hrvatskih gastronomskih proizvoda i ponos otoka Paga.

Program su upotpunili nastup članova KUD-a Bartol Kašić koji su
izveli kolanjski tanc.
Posjetitelji su imali priliku kušati vina, pršut, sir, soparnik,
likere i druge lokalne proizvode.

Posebnost ove manifestacije leži u predstavljanju autohtonih i
gotovo zaboravljenih sorti vina dalmatinskoga kraja, koje je
rijetko moguće pronaći u komercijalnoj ponudi.

Sabina Gligora Sabalić, direktorica TZ Kolan kaže da su ponosni
na svoju kulturu koju je za ovu priliku prezentirao KUD Bartul
Kašić, kao i na svoje proizvode, posebno na paški sir. O kakvim
se sirevima radi objasnila je Martina Pernar Škunca,
predsjednica Udruge proizvođača paškog sira.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail desk@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest