Događaji

G&V line od 15. lipnja

Brzobrodska sezonska linija povezivat će Rijeku, otoke Krk, Rab i Pag te Zadar

Brzobrodska sezonska linija povezivat će Rijeku, otoke Krk, Rab i Pag te Zadar
G&V Line Iadera

Od sredine lipnja kreće brzobrodska linija, koja će do sredine rujna svakodnevno povezivati Rijeku, otoke Krk, Rab i Pag te Zadar, što će pridonijeti turizmu i boljem povezivanju Kvarnera i Dalmacije te otoka na toj ruti koji do sada nikada nisu bili tako povezivani, ističu iz tvrtke G&V Line Iadera koja pokreće tu liniju.

"Odlučili smo pokrenuti tu liniju potaknuti brojnim upitima kako najbrže doći iz Zadra do Rijeke ili iz Zadra do Krka, jer za to cestom, pogotovo ljeti treba dosta vremena. Nekad davno postojale su klasične brodske ili trajektne linije, no, isplovljavalo se navečer, a putovanje od Rijeke do Zadra je trajalo 8 sati, dok brzobrodska linija na tom potezu nije nikada postojala", objasnio je direktor zadarske tvrtke Dražen Montana.

Ističe da je to važno za povezivanje tih otoka i domaćeg stanovništva i turista te vjeruje da će to obogatiti i turističku ponudu s obzirom da taj brzi brod plovi svakodnevno u oba smjera, a kako pristaje na ta tri otoka otvara se mogućnost i jednodnevnih posjeta, izleta i slično.

Linija će voziti svaki dan od 15. lipnja do 15. rujna na relaciji Rijeka - Krk - Rab (Lopar) - Pag (Novalja) - Zadar te natrag, pri čemu će se od Zadra do Rijeke (ili obratno) voziti četiri sata, uz cijenu karte od 190 kuna, a ukupan kapacitet broda je 180 putnika.

Iz tvrtke G&V Line otkrivaju i da su zadovoljni online bukingom karata za tu liniju koji je već krenuo, kao i da dnevno očekuju veću od 50 posto popunjenosti broda. Planiraju s linijom nastaviti i idućih godina, a ističu da se brodskim prijevozom bave zadnjih šest godina sa tri broda, od kojih su dva brza i jedan 'obični, te njima osim na novoj liniji, putnike cjelogodišnje prijevoze na državnoj liniji od Zadra do otoka Iž, Rava i Dugi otok.

Za liniju od Rijeke do Zadra preko Krka, Raba i Paga naglašavaju da je komercijalna sezonska linija za koju sav rizik snose sami, a odobrenje su dobili od Agencije za linijski obalni prijevoz.


Reci što misliš!