Događaji

odličan posao

U akciji "Zelena čistka" prikupljeno 158 tona otpada

U akciji

U sklopu Zelene čistke s ilegalnog odlagališta otpada na Novom Bokanjcu uklonjeno je čak 158 tona otpada. Lokaciju je danas obišao i zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i pročelnik UO za komunalne djelatnosti, Robertino Dujela, sa suradnicima te direktorima komunalnih tvrtki Vodovod i Odvodnja, Tomislavom Matekom i Draganom Maračićem, obišli su lokaciju u vlasništvu RH na Novom Bokanjcu koja je ovih dana očišćena od nepropisno odbačenog otpada. S navedene lokacije ukupno je uklonjeno 158 tona većinom građevinskog otpada. Uklanjanje otpada van prostora za zbrinjavanje istog i ove je godine organizirano povodom Dana Planeta Zemlje. 

Inače u 2018. godini ukupno je uklonjeno 1.554,44 tona nepropisno odbačenog otpada u što ulazi uklanjanje otpada s drugih lokacija na Novom Bokanjcu, zatim uklanjanje otpada od strane vlasnika/posjednika na lokacijama koje su evidentirane kao divlja odlagališta, potom s javnih površina te u različitim akcijama čišćenja uključujući i lanjsku akciju čišćenja šume Musapstan i šuma na predjelu Dikla i Kožina. 

Također, između predstavnika Grada Zadra i Hrvatskih šuma održan je niz sastanaka na kojima se dogovorila suradnja između komunalnih redara i lugara u provedbi nadzora kao i suradnja u provedbi novog Zakona o šumama.

Category: 1631 - 1631

Reci što misliš!