Događaji

vremenska prognoza

Uživajte u vikendu, početkom sljedećeg tjedna nova promjena

Uživajte u vikendu, početkom sljedećeg tjedna nova promjena
Leonard Kvarantan

Vikend će biti izvrstan za provesti vani, negdje na otvorenom. U cijeloj će zemlji temperatura biti oko 20 °C. Iskoristite vikend najbolje što možete, napunite svoje baterije u prirodi, jer već početkom idućeg tjedna stiže novo jače pogoršanje

Nakon sinoćnjeg kratkotrajnog pogoršanja i kiše, nastupila je stabilizacija vremena, pa je u većini zemlje osvanulo sunčano, ali pomalo hladno jutro. Sa zapada nam sad uskoro slijedi novo naoblačenje, no ono neće biti dugog vijeka!

SUTRA

Petak će biti promjenjivo oblačan, na Jadranu uz više sunca nego na kopnu. U Baranji prijepodne može pasti malo kiše, dok će u središnjoj Hrvatskoj taj prvi dio dana biti sunčan. Oko podneva će naoblačenje zahvatiti cijelo kopno, iako ostaje većinom suho, bez kiše.

Jutro će u cijeloj zemlji biti hladno, a danju malo toplije nego danas, uglavnom oko 15 °C. Puhat će slab vjetar, na moru zapadni i sjeverozapadni koji tek kasno poslijepodne okreće na jugo.

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

subotu će na kopnu biti pretežno sunčano uz malo oblaka, i to uglavnom onih tankih, prozirnih cirrusa. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar pa će temperatura u kombinaciji s obiljem sunca porasti na oko 19 °C.  U nedjelju također pretežno sunčano, ali još malo vjetrovitije i toplije.

Temperatura će biti oko 21 °C. Poslijepodne će biti nešto oblačnije nego u subotu, ali i dalje ostaje većinom suho, samo je u Gorskom kotaru moguće vrlo malo kiše. Vjetar će ojačati na umjeren do jak, i dalje jugozapadni.

VIKEND NA JADRANU

Na obali će subota biti sunčana, uz malo oblaka, uglavnom tankih cirrusa. Puhat će umjereno jugo, a temperatura će biti oko 17 °C. U nedjelju će jugo ojačati na umjereno do jako i bit će nešto više oblaka, pa lokalno može pasti i malo kiše, ponajprije na sjevernom dijelu, oko Rijeke. Temperatura će zbog juga blago porasti, ujutro će biti oko 10 °C, a poslijepodne oko 18 °C.

U svakom slučaju, vikend će biti izvrstan za provesti vani, negdje na otvorenom. U cijeloj će zemlji temperatura biti oko 20 °C. Prevladavat će sunce, tek povremeno uz malo više oblaka, ponajprije na Jadranu u nedjelju pa tamo može pasti koja kap kiše. Iskoristite vikend najbolje što možete, napunite svoje baterije u prirodi, jer već početkom idućeg tjedna stiže novo jače pogoršanje, možemo reći i promjena vremena jer će nakon toga ponovno biti svježe i hladno.

Više informacija o tom pogoršanju u prognozama, svaki dan, unutar RTL Vijesti u 16:30 te u RTL-u Danas u 18:30. 

Uvala Jazine i Veslački

Reci što misliš!