Događaji

ekologija

U OŠ Sv. Filip i Jakov najavljen natječaj "Najljepši školski vrtovi"

U OŠ Sv. Filip i Jakov najavljen natječaj
HRT

U sklopu velikog ekološko-obrazovnog projekta "Najljepši školski vrtovi" koji Hrvatska radiotelevizija uspješno provodi već 25 godina, danas je u Osnovnoj školi u Sv. Filipu i Jakovu održan motivacijsko-stručni skup i najavljen ovogodišnji natječaj.

Projekt u suradnji s HRT-om provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo poljoprivrede te brojni donatori, a pokrovitelj skupa u Sv. Filipu i Jakovu je Zadarska županija. 

- OŠ Sv. Filip i Jakov već je bila među laureatima i to u staroj školskoj zgradi. Danas imaju čak 7 tisuća četvornih metara novog školskog vrta koji je djelomično uređen s obzirom da su u novu školu uselili prije pet godina – prisjeća se ravnateljica Gordana Kurtov. Nekad divlje raslinje danas - učionica na otvorenom. Osim mediteranskog mirisnog ukrasnog bilja imaju i više od 100 sadnica stabala.

Djeca vole otkrivati prirodu u prirodi, kako to kaže urednica projekta Đurđica Čočić, a o motivacijskom skupu na zadarskom području ističe:

- To nam je jako važno s obzirom da nam se zadnjih godina Zadarska županija nije puno javljala, nije bio veliki odaziv, smatramo da je ovo županija koja ima itekako što za pokazati, da je tu jedno veliko bogatstvo i biološka raznolikost različitih vrsta.

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske. Natječaj za ovu godinu otvara se 22. ovoga mjeseca.


Reci što misliš!