Događaji

"Women Riders World Relay"

Bajkerice stižu u Zadar i Pakoštane

Bajkerice stižu u Zadar i Pakoštane

Predstavljamo vam globalnu akciju "Women Riders World Relay" koja dolazi u Zadar i Pakoštane. Više o bajkericama doznajemo od Jossan Gerdink koja je koordinatorica vožnje za zemlje jugoistočne Europe.

 "Women Riders World Relay" čini nekoliko različitih etapa diljem svijeta, po principu ''štafete''. Vožnja se približava Zadarskoj županiji već 27. ožujka kada će bajkerice biti u Delnicama, a tu se uključuje nekoliko sudionica iz Slovenije. Ruta Hrvatskom tada ide prema Senju, kaže nam Jossan. 

- U Senju ćemo prespavati, a sljedeće jutro kreće se dalje, naravno, nadamo se da će nas vrijeme poslužiti. Dolazimo u Zadar, a spavamo u Pakoštanima 28. ožujka. Put nas dalje vodi prema Vodicama (29. ožujka), tamo imamo obrok i nastavljamo vožnju prema Bosni i Hercegovini. Štafetu potom predajemo sljedećoj grupi bajkerica.

Jossan je inače podrijetom Nizozemka, ima 58 godina, a već 11 godina živi nedaleko Beograda u Srbiji. Obišla je motociklom gotovo sve zemlje na Balkanu, a bajkerica je oko pet godina.

- Bila sam u Hrvatskoj još kao dijete, jedva se čekam vratiti u Dalmaciju, kaže nam Jossan. Ona je WRWR ambasador Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Makedonije. Otkrila nam je da je zasad prijavljeno deset bajkerica koje će voziti ovu etapu.

Više o ovoj zanimljivoj akciji možete provjeriti na web stranici gdje se može i prijaviti za sudjelovanje.
 

 


Reci što misliš!