Događaji

25. siječnja

Na Zadar Cooking Classu naučite pripremati moderne deserte u čašicama

Na Zadar Cooking Classu naučite pripremati moderne deserte u čašicama

Zadar Cooking Class u ponedjeljak, 25. siječnja priprema radionicu izrade deserta u čašicama - Verrine.

Jednostavan i efektan način izrade deserta, od kojeg možete učiniti što god hoćete, igrati se okusima i bojama, raditi zahtjevnije kreme ili slagati vrlo jednostavne slojeve.
Verrine u prijevodu s francuskog znači staklenka, dok je verre - čaša.
Smisao serviranja deserta u čaši nije isključivo vizualni dojam.
Bitna stavka ovog deserta su slojevi različitih tekstura koji čine ovakav desert posebnim.

Desert se obično sastoji od tri sloja, a svi sastojci u čaši pažljivo su planirani prema različitim teksturama i okusima da bi se međusobno odlično nadopunili.
Donji, tanki sloj napravljen je od kiselog preparata koji pokreće salivaciju i priprema okusne pupoljke da dobiju druge ukuse; srednji, deblji sloj sastoji se od preparata koji donosi "glavni okus" , a zadnji, gornji sloj, sastoji se od glatke i svilenkaste pripreme čiji je cilj oblaganje pupoljka okusa i pružanje ugodnog izgleda.

Predavač je Josip Vrsaljko, a radionica počinje u 18 sati. 

Cijena radionice: 220 kuna


Reci što misliš!