Događaji

ogromna podrška građana

Emotivnim govorom Lorenine majke završio prosvjed u Zadru

Članovi Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce” koja broji više od 3.600 članova ali i brojni građani Zadra sve skupa njih više od tisuće prosvjedovali su danas u Zadru u znak podrške djevojci koju je pretukao Darko Kovačević "Daruvarac".

Podsjetimo, Daruvarac je ranije ovoga tjedna pušten iz istražnog zatvora, a odluka o njegovom puštanju na slobodu izazvala je ogorčenje u javnosti. Ministar pravosuđa najavio je zbog ovog slučaja promjene ZKP-a, a reagirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Na prosvjedu je bila i Ana Gurlica, majka djevojke Lorene koju je u lipnju u zadarskom kafiću Chill Out pretukao Darko Kovačević ''Daruvarac''.

"Prestrašena sam. Hvala svima što su tu. Lorena je imala suicidalne misli, stvarno ste je digli, hvala svima. Želim da ga se tereti kroz pokušaj ubojstva jer on je moje dijete mrcvario na podu", rekla je majka kroz plač.

"Počinitelj pije kavu na Kalelargi, a ona je zatvorena u kući. Dijete prisiljavaju da odustane od iskaza. Želim vam reći hvala jer ste podigli moje dijete svojom podrškom i spasili ste je od smrti", rekla je kroz suze i dodala.

"Očekujem da se promijeni zakon i da se stane nasilju nad ženama. I da nema više izuzeća suca ni ovoga ni onoga nego da se kazni odmah, nema odugovlačenja. Četiri mjeseca nije bilo ročišta. Poslala sam mail predsjednici i ministarstvima u studenom jer sam vidjela da se nešto događa. Znala sam da će on šetati vani, a da će pet žrtava biti stisnuto u domove", rekla je majka novinarima.

Prosvjednici su stigli do zgrade suda. Ispred nje čitali su svjedočanstva žena koje su doživjele nasilje.

"Jučer je bila Lorena. Danas može biti bilo koja od nas".

Prosvjed na Narodnom trgu

Prosvjednici kreću Kalelargom prema zgradi Suda

Prosvjed ispred zgrade Suda


Reci što misliš!