Događaji

"Hrvatska je postala prepoznatljiva svugdje"

Grabar-Kitarović zadovoljna sudjelovanjem na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda

Grabar-Kitarović zadovoljna sudjelovanjem na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda
AP

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je ocijenila vrlo dobrim svoj višednevni boravak u New Yorku gdje je sudjelovala na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

„Moram reći da sam vrlo zadovoljna, Hrvatska je postala prepoznatljiva apsolutno svugdje i to ne samo zbog naših nogometaša nego i zbog drugih aspekata”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima i dodala kako je zadovoljna i mnogim bilateralnim susretima na kojima se razgovaralo o potpori hrvatskim kandidaturama za ECOSOC i Vijeće sigurnosti, o gospodarstvu, ulaganju i trgovini, kao i o miru i sigurnosti i stabilnosti u svijetu.

Grabar-Kitarović je sudjelovala i na sastanku o osnaživanju uloge žena u svijetu, a ujedno je istaknula i kako je s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom dogovorila i zajedničko gledanje finala Davis Cupa.

Hrvatska predsjednica će u petak u Washingtonu na institutu Brookings sudjelovati u razgovoru o temama aktualnim i iz newyorških sastanaka. Uz to, sudjelovat će i na zatvorenom skupu o ženama u društvu.

„Razgovarat ćemo u neformalnoj atmosferi kako bih im pružila potporu i ohrabrenje, te odgovorila na neka pitanja u vezi s tematikom jednakosti spolova u društvu”, rekla je Grabar-Kitarović. 


Reci što misliš!