punta skala
U Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro
Dva i pol metra duga i 230 kilograma teška tuna koju su pred gostima filetirali sushi majstori i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću – tradicija Japana itekako je oživljena jučer na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Zadra.
Vrhunski svježi sastojci i tradicionalna receptura sashimija, nigirija i gunkana u izvedbi sjajnih japanskih chefova oduševili su svojim iznimnim okusom uzvanike i goste hotela.
Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa koji je posjetio Zadar u ožujku prošle godine na eventu Japan Fusion in Kali.
Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural Cooperative Association), a jučer je među brojnim uzvanicima bio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike pozdravio na hrvatskom jeziku.
"Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već nekoliko godina održava i Sushi & wine festival.", izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.
Koncept pop-up restorana s egidom "danas tu, sutra tko zna gdje" iznimno je popularan u svijetu, a nit vodilja resorta u Punta Skali je gostima pružiti vrhunsko gastronomsko iskustvo uz bok svjetskim trendovima.
"Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800 tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena, zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima u hotelu, i to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski. Tako će uz naš poznati Alpe – Adria gastronomski smjer, sushi pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste.", dodao je Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Reci što misliš!