punta skala
U Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro
Dva i pol metra duga i 230 kilograma teška tuna koju su pred gostima filetirali sushi majstori i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću – tradicija Japana itekako je oživljena jučer na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Zadra.
Vrhunski svježi sastojci i tradicionalna receptura sashimija, nigirija i gunkana u izvedbi sjajnih japanskih chefova oduševili su svojim iznimnim okusom uzvanike i goste hotela.
Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa koji je posjetio Zadar u ožujku prošle godine na eventu Japan Fusion in Kali.
Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural Cooperative Association), a jučer je među brojnim uzvanicima bio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike pozdravio na hrvatskom jeziku.
"Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već nekoliko godina održava i Sushi & wine festival.", izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.
Koncept pop-up restorana s egidom "danas tu, sutra tko zna gdje" iznimno je popularan u svijetu, a nit vodilja resorta u Punta Skali je gostima pružiti vrhunsko gastronomsko iskustvo uz bok svjetskim trendovima.
"Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800 tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena, zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima u hotelu, i to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski. Tako će uz naš poznati Alpe – Adria gastronomski smjer, sushi pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste.", dodao je Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.
Vezane vijesti
-
Vidimo se 5. i 6. prosinca u HNK Zadar!
-
Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
-
Dr. Anita Vucić incijator je ideje prema kojoj je krenula ozbiljna realizacija projekta AllerShield, predstavljenog danas u hotelu A'mare u Zadru. Međunarodni je to projekt kojega provodi Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s partnerima.
Izdvojeno
-
U susretu petog kola Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir izgubio od aktualnog europskog doprvaka Borussije Dortmund sa 0-3 upisavši drugi poraz.
-
U Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, te slabo i umjereno jugo uz uglavnom malo valovito more. Najniža temperatura zraka od 9 °C u unutrašnjosti do 14 °C na otocima, a najviša između 14 i 17 °C.
-
Novoimenovani povjerenik Europske unije za promet ističe kako su prijevoz i turizam dva ključna stupa održive konkurentnosti bloka te smatra da je važno poboljšanje željezničke infrastrukture.
-
Globalni sporazum o plastici, koji se reklamira kao najvažniji ekološki sporazum od Pariškog sporazuma iz 2015., trebao bi se pregovarati u Južnoj Koreji tijekom sljedećeg tjedna.
Reci što misliš!