punta skala
U Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro
Dva i pol metra duga i 230 kilograma teška tuna koju su pred gostima filetirali sushi majstori i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću – tradicija Japana itekako je oživljena jučer na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Zadra.
Vrhunski svježi sastojci i tradicionalna receptura sashimija, nigirija i gunkana u izvedbi sjajnih japanskih chefova oduševili su svojim iznimnim okusom uzvanike i goste hotela.
Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa koji je posjetio Zadar u ožujku prošle godine na eventu Japan Fusion in Kali.
Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural Cooperative Association), a jučer je među brojnim uzvanicima bio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike pozdravio na hrvatskom jeziku.
"Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već nekoliko godina održava i Sushi & wine festival.", izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.
Koncept pop-up restorana s egidom "danas tu, sutra tko zna gdje" iznimno je popularan u svijetu, a nit vodilja resorta u Punta Skali je gostima pružiti vrhunsko gastronomsko iskustvo uz bok svjetskim trendovima.
"Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800 tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena, zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima u hotelu, i to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski. Tako će uz naš poznati Alpe – Adria gastronomski smjer, sushi pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste.", dodao je Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.
Vezane vijesti
-
Na stranici Sveučilišta u Zadru objavljen je novi natječaj
-
Razmišljate li o pokretanju poduzetničkog pothvata? Višnja Perin pružit će vam sve potrebne informacije u srijedu 6. studenog od 16 h u dvorani Gradske knjižnice Zadar.
-
Danijel zvani Cuni kuhao je četvrti dan zadarskog tjedna 'Večere za 5'. Energični domaćin za svoju je večeru osvojio 39 bodova - oduševljene gošće dale su mu po deset bodova dok mu je Valentin dao devet i rekao: „Cuni, volim te, ali rižotu je falilo barem još pet minuta!“
Izdvojeno
-
Kasna jesen, hladnije vrijeme, kraći dan i pomicanje sata utječe mnogima na san. Takvo je doba godine i ne trebate si zamjerati ako patite od toga.
-
U prvom susretu 12. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik sa 4-0 upisavši prvu ligašku pobjedu u zadnja tri kola, dok je Šibenik produžio niz bez slavlja na već osam kola.
-
Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić osnovao je Ured za medije Zadarske nadbiskupije u četvrtak, 31. listopada i predstojnicom toga Ureda imenovao Ines Grbić, novinarku Zadarske nadbiskupije.
-
Jednostavna razlika u genetskom kodu – dva X kromosoma naspram jednog X kromosoma i jednog Y kromosoma – može dovesti do velikih razlika u bolestima srca.
Reci što misliš!