Događaji

gost miro gavran

Pet godina postojanja Austrijske knjižnice "Dr. Alois Mock" na Sveučilištu u Zadru

Pet godina postojanja Austrijske knjižnice

U tjednu od 15. do 17. svibnja 2018. obilježava se 5. godišnjica postojanja Austrijske knjižnice "Dr. Alois Mock" na Sveučilištu u Zadru. Tom je prigodom pripremljen prigodan program.

Središnja će se svečanost obilježavanja održati u srijedu, 16. svibnja 2018. u 12 sati u Austrijskoj knjižnici „Dr. Alois Mock“.

U poslijepodnevnim satima održat će se predstavljanje knjige pod nazivom „Kroatiens Küste im Lichte der Habsburgermonarchie“ (Hrvatsko priobalje u svjetlu Habsburške monarhije), nastale u suradnji četiriju Austrijskih knjižnica (Rijeka, Zadar, Maribor, Brno), na kojoj je surađivalo devetero autorica i autora iz Zadra. Urednice knjige su Aneta Stojić i Anita Pavić Pintarić. 

Dan uoči proslave, u utorak u 12 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilita u Zadru, gostovat će književnik Miro Gavran, dobitnik Europske nagrade Dr. Alois Mock 2017. godine i Zlatnog odlikovanja časti za zasluge u Republici Austriji. U četvrtak 17. svibnja u 12 sati u Austrijskoj knjižnici predavanje će održati izv. prof. dr. sc. Tomislav Zelić s Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru, dobitnik nagrade za znanost Europske zaklade Dr. Alois Mock 2017. godine.

Studenti i šira javnost imat će prilike sudjelovati i u radionici o kreativnom pisanju, na prikazivanju filma te autorskom čitanju na njemačkom jeziku koje će prirediti austrijski spisatelji, scenaristi i redatelji Ondřej Cikán i Anatol Vitouch. 

 


Reci što misliš!