Događaji

makedonski specijaliteti

Predstavljanje makedonske kuhinje u restoranu Četiri Kantuna u Varoši

Predstavljanje makedonske kuhinje u restoranu Četiri Kantuna u Varoši

U ponedjeljak 19. veljače i utorak 20. veljače u restoranu "4 Kantuna" u Varoši Zadranke i Zadrani imaju jedinstvenu priliku uživati u specijalitetima makedonske kuhinje.

Dvije večeri zaredom, od 19 do 23 sati šef kuhinje skopskog restorana "Public Room", gospodin Kristijan Veljanovski i njegov pomoćnik Luka Arsov kuhaju tradicionalna makedonska jela na suvremen način. Na jelovniku će se tako naći domaći ajvar, tarator, slani kolač od palente, gravče na tavče, kadaif i druge delicije.

Restoran "Public Room" dio je multidimenzionalnog prostora koji obuhvaća 1.500 m2 u centru Skopja u kojem se održavaju likovne izložbe, muzički koncerti, promocije knjiga, kulinarske radionice te predstavljanja najnovijih dizajnerskih dostignuća iz Europe.

Vrlo često u kuhinji restorana gostuju kuhari iz cijelog svijeta. U objekt svakodnevno navraćaju profesori sa skopskog Univerziteta, studenti, diplomati i ljubitelji kulture. Jednom riječju,

"Public Room" je okupljalište progresivnih snaga makedonskog društva gdje se razmjenjuju misli i ideje s mnogobrojnim strancima koji žive ili povremeno dolaze u Makedoniju.

 


Reci što misliš!