Događaji

Predstavili se Talijanima

Promocija Vira na milanskome BIT-u

Promocija Vira na milanskome BIT-u

Četvrtu godinu uzastopno Virani promoviraju otok na najznačajnijem talijanskom turističkom sajmu u Milanu.

Djelatnica Turističke agencije „Vir turizam“ Darija Zrilić i Nikolina Vučetić na najvećem međunarodnom turističkom sajmu u Italiji – milanskom  „BIT-u 2018.“ –promoviraju otok Vir kao turističku destinaciju. Ovo je četvrta uzastopna godina u kojoj virski turistički djelatnici sudjeluju sa štandom i promotivnim turističkim materijalnima na milanskom Borsa internazionale del turismo (BIT), što je urodilo većim brojem dolazaka i noćenja talijanskih gostiju. Tako je u 2017. godini zabilježeno 7.520 noćenja (11. u noćenjima) turista iz Italije s ukupno 913 dolazaka (10. u dolascima), što je povećanje od 39,9 posto u noćenjima (5.376 u 2016.) i 28,4 posto u dolascima (711 dolazaka u 2016.). Talijani na otoku također i ostaju sve duže: prošle turističke godine prosječno su noćili 8,23 dana, a godinu ranije 7,56 dana.

„Dogovorili smo suradnju s brojnim turističkim agencijama koje u Italiji pokazuju sve jače zanimanje za otok, a kupcima smo izravno radili turističku prezentaciju otoka Vira“, kaže nam Zrilić. Milanski sajam predstavlja luksuznu i poslovnu ponudu turističkih proizvoda, nove tehnologije u turizmu te umjetnost, kulturu, eno-gastro ponudu, vjenčanja i nove poslove, pa je virski turistički štand pri posjeti sajma obišla i konzulica Emina El Majzoub.  

Drugi dio turističke ekipe iz Turističke agencije „Vir turizam“, voditelj Mate Čulina i djelatnik Srđan Liverić, nakon turističkog sajma u Hamburgu promovirat će virski turizam u Nürnbergu, Essenu, Münchenu i Berlinu na kojima će se otok predstavljati u sklopu turističke ponude HTZ-a.


Reci što misliš!