Događaji

večernji list napravio listu

Sabina Glasovac jedina iz Zadarske županije na popisu 30 potencijalnih lidera za budućnost Hrvatske

Sabina Glasovac jedina iz Zadarske županije na popisu 30 potencijalnih lidera za budućnost Hrvatske
Petar Glebov/PIXSELL

Jedan od razloga što hrvatsko društvo stagnira gospodarski i politički nedostatak je kvalitetnog vodstva koje bi imalo snage i vizije prevladati duboke društvene podjele, čiji korijeni sežu do početka Drugog svjetskoga rata.

I to na svim poljima – političkom, duhovnom, znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i sportskom. Pretenciozno bi bilo tvrditi da Hrvatska nema kvalitetnih stručnjaka s liderskim talentom.

Ponukani tim problemom, u Večernjem listu odlučili su odabrati 30 potencijalnih hrvatskih lidera budućnosti, osoba koje su se dosad iskazale na raznim društvenim poljima, ali njihov potencijal na nacionalnom nivou zasad ili nije prepoznat ili nije iscrpljen.

Naravno, osim procijenjene kompetencije, jedan od kriterija pri odabiru bio je pokazivanje ambicije da preuzmu vodstvo.

Na popisu 30 potencijalnih lidera kao jedina iz Zadarske županije nalazi se SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac. Evo kako su je okarakterizirali:

Ne boji se rasprava i uvijek ima konkretne prijedloge

Rođena Slavonka, ali s dalmatinskim temperamentom, saborska zastupnica SDP-a u politici je još od studentskih dana. Javnosti je poznata još kao pomoćnica ministra Željka Jovanovića.

Zadnjih godinu-dvije stasala je u novu zvijezdu SDP-a koja uživa podršku i simpatije birača, ali i malo-pomalo gradi stabilnu poziciju u stranci kao i u Saboru gdje je jedna od rijetkih koja se uvijek pripremi za rasprave, najčešće o obrazovanju i koja se ne libi ući u “fajt” s vladajućom ekipom.

Ne kritizira samo radi kritike te gotovo uvijek ima i konkretne prijedloge kako nešto poboljšati. Ima veliku energiju, drži se svojih ideala i tu je poprilično vjerodostojna.


Reci što misliš!