eno gastro kantun u cedulinu
Za deset kuna može se uživati u vrhunskim gastronomskim ribljim specijalitetima i vrhunskim vinima
Od jučer je otvoren atraktivni eno-gastro kutak u atriju palače Cedulin na kojemu je tijekom subotnjeg jutra uživalo više stotina Zadrana.
Chef zadarskog restorana „Foša“ Saša Began sa svojim pomoćnicima i chef ribljeg restorana „Fešta“ Zoran Jajac Bizon uživo su spremali riblje specijalitete za 10 kuna.
Svoju ponudu autohtonih namirnica zadarske regije predstavili su OPG Matak (povrće i gljive), OPG Drmić, OPG Matulić, Šinjorina smokva, Solana Nin, Paška sirana, OPG Predovan, OPG Vrsaljko, OPG Dušević, OPG Surać i OPG Kulaš. Degustacijsku ponudu vina zadarskih vinara, također po cijeni od 10 kuna, imali su vinarija Jokić, vinarija Škaulj, OU Karaba, vinarija Degarra, vinarija Biograd na moru, Kraljevski vinogradi, Badel 1862 Korlat, Kervin Nadin, PZ Maslina i vino, vina Vrsaljko i Poljak vina te Maraska sa svojim sokovima koja se također pridružila ovoj gastro manifestaciji humanitarnog karaktera, čiji je prihod namijenjen Volonterskom centru Zadar.
Zadarski „Tuna, Sushi & Wine Festival“ tako je dobio dodatni gastro sadržaj koji će u atriju palače Cedulin trajati do kraja TSWF-a, pa će se sa svojim ribljim specijalitetima svakodnevno predstavljati chefovi poznatih zadarskih i drugih restorana.
Na otvorenju je u sjajnom raspoloženju i društvu direktora zadarske Turističke zajednice Ante Radosa bio i veleposlanik Japana Keiji Takiguchi, kao i brojni japanski novinari i predstavnici medija koji od petka obilaze Zadar i svoje utiske prenose u Japan.
Najveći japanski majstor rezbarenja figura u ledu Kazuyuki Nihashi još je jednom demonstrirao svoje umijeće napravivši tunu i samuraja od leda te u desetak minuta i cvjetnu figura, a svečanost otvorenja ljepšim doživljajem upotpunila je japanska jazz pjevačica Minami Kayoko uz pratnju jazz benda „Black Coffee“.
Reci što misliš!