Događaji

Tuna, Sushi & Wine Festival

Chefovi uglednih zadarskih i hrvatskih restorana spremat će vrhunsku hranu za svega 10 kuna

Chefovi uglednih zadarskih i hrvatskih restorana spremat će vrhunsku hranu za svega 10 kuna
Dino Stanin/PIXSELL

Prvi put na "Tuna, Sushi & Wine Festivalu“ sjajne riblje delicije koje će spremati chefovi poznatih zadarskih i hrvatskih restorana uz posebnu ponudu zadarskih vinarskih kuća – bit će dio programa festivala i po promotivnoj cijeni od 10 kuna svakodnevno dostupne Zadranima u za ovu priliku natkrivenom i grijanom atriju palače Cedulin

Od subote 3. veljače do naredne subote, 10. veljače u terminima od 09:30 do 13 sati te od 18 i 30 do 20 sati, predstavit će se zadarski restoran Foša, restoran Fešta s otoka Žuta na Kornatima, restoran Bota Šare iz Malog Stona, Dubrovnika, Splita, Zagreba i otoka Banje, restoran hotela Mediteran Zadar, restoran Bruschetta Zadar, restoran hotela Ilirija iz Biograda, zadarski Turisthotel restoran, potom restoran Kraljevskih vinograda iz Petrčana, chefovi Josip Vrsaljko, Mirko Poljak i Hotelijersko turističke i ugostiteljske škola Zadar, restoran 4 Kantuna Zadar, chef Stipe Šimunov te restoran Bar Atrij. 

Pored ovih restorana i chefova, svoju će ponudu na istom mjestu prezentirati paška sirana i ninska solana, kao i manji proizvođači meda i maslinovog ulja, dok će uvijek svježe namirnice za recepte chefova osiguravati OPG Matak. Svoja vina predstavit će i vinari zadarskog kraja, a čaša vina iznosit će isto koliko i glavno jelo – 10 kuna. Izabranim vinima predstavit će se Badel 1862 Vinarija Benkovac, Degarra Zadar, Karaba Pakoštane, KerVin Nadin, Kraljevski vinogradi Petrčane, MasVin Polača, Poljak vina, Škaulj, vina Vrsaljko, Vinarija Biograd i Vinarija Jokić.

Sav prihod ide udruzi Duga iz Zadra

Pašticada od tune, tartar od tune, rolice od tune u umaku od jogurta, sporo kuhana tuna na kremi od wasabija, burger od tune, zalogaji od tune i avokada ili tuna obložena pistacijom uz kremu od krumpira i agruma – samo su dio bogate gastronomske ponude u kojoj će se moći uživati u atriju palače Cedulin. Zadarski i drugi hrvatski chefovi iz poznatih restorana, svojim će maštovitim kombinacijama uljepšati festivalske dane, a sav prihod od ove degustacije ide Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra. 


Reci što misliš!