Događaji

Svi na Silbu:

Sve je spremno za "Božićnu čaroliju na Silbi"!

Sve je spremno za

Ususret otvorenju druge po redu manifestacije "Božićna čarolija na Silbi" koje će se dogoditi večeras u 19 sati, na Trgu ispred škole, a trajat će svakodnevno sve do 1. siječnja 2018., djeca Silbe odaslala su posebnu, toplu i čarobnu poruku s ovog najudaljenijeg otoka u Zadarskoj županiji.

Ovih su dana, naime, u pripremama za početak manifestacije posebno aktivni bili najmlađi stanovnici Silbe koji su se složno okupili kako bi otpjevali i snimili pjesmu Zvončići i njome odaslali poziv djeci iz svih krajeva Hrvatske da im dođu na Silbu!

Silba je naime, kao otok pješaka, poznata i kao otok djece, na kojem najmlađi mogu uživati nesmetano, u sigurnoj igri i zabavi, a ovoga Božića, za njih se priprema mnoštvo sadržaja koji će se odvijati na otoku Silba!

Tako će već na Badnjak djeca u sklopu manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ kititi jelke postavljene na trgu ispred škole, a među njima će svakako biti i svi sudionici upravo otpjevane i snimljene silbenske verzije pjesme Zvončići, u kojoj im se pridružio i Zoran Jelenković koji će na Silbi zapjevati 27.12.

Djeca sa Silbe, sa snimanja Zvončića iz studija su odaslala poruku i poziv na čarobno zimsko druženje na njihovom udaljenom ali bajkovitom otoku.

Nakon Božića, kada sve sudionike dječje božićne proslave uz nastup zbora i prigodni dječji program očekuju i darovi iznenađenja, mališane sa Silbe i sve njihove goste očekuje i nastavak bogatog programa.

Tako se 28. prosinca održava dječje natjecanje u potezanju konopa, a 30. prosinca, utrka na karkoču u kojoj se također mogu natjecati djeca svih uzrasta, a svakoga dana u tijeku „Božićne čarolije na Silbi“, odvijat će se prigodni dječji program.

Volonteri sa Silbe koji uz podršku Turističke zajednice mjesta Silba pripremaju adventski program za najmlađe, posebno su se ove godine potrudili da uz sve sadržaje koje su pripremili za sve generacije posjetitelja, dječji program bude vrlo zanimljiv.

Inače, uz već najavljeni koncert Zorana Jelenkovića, ovogodišnji, bogat program manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ uključuje nastup Bepa Matešića i Davida Ricova, 26.12., klape Cambi 28.12., tamburaša Iločke bekrije 29.12., koncert klape Leut 31.12., a uz njih, nastupat će i DJ Eki, Mary Jane, DJ Batman & DJ Joker, bend Dirty Noises  i dr.


Reci što misliš!