Događaji

socijalni problem u fokusu

Sutra se obilježava Svjetski dan beskućnika

Sutra se obilježava Svjetski dan beskućnika

Svjetski dan beskućnika obilježava se 10. listopada. Kao i proteklih godina organizacije iz čitavog svijeta, na različite načine, tog dana provode aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva.

Ove godine predstavnici organizacija, članica Hrvatska mreža za beskućnike iz cijele Hrvatske te beskućnici, socijalni radnici, volonteri i suradnici koji doprinose skrbi o beskućnicima, organizirat će Javno - promotivnu akciju na riječkom Korzu (ispred Gradske vijećnice), od 9 do 11 sati, s osnovnim ciljem upoznavanja šire javnosti o problemu beskućništva kao najekstremnijem obliku siromaštva i socijalne isključenosti!

Također, povodom Svjetskog dana beskućnika, udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe OAZA iz Rijeke, kao domaćin, i Hrvatska mreža za beskućnike organizirat će  Konferenciju o beskućništvu pod nazivom „Stanje i perspektive u radu s beskućnicima“, koja će se održati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke s početkom u 11:00 sati.

Konferencija će biti posvećena prevenciji beskućništva, socijalnom uključivanju beskućnika te programima i mjerama za ublažavanje siromaštva. Također ćemo istaknuti i primjer prvog reprezentativnog istraživanja beskućništva na području RH, smjernice za provođenje ETHOS tipologije beskućništva, te primjere dobre prakse u radu s beskućnicima namijenjene jedinicama lokalne i područne samouprave koji još uvijek ne provode programe skrbi o beskućnicima.   

Beskućništvo je rastući socijalni problem u Republici Hrvatskoj. Niz različitih životnih okolnosti i problema dovode do beskućništva. Na svima nama je važna uloga u prevenciji  beskućništva, ali i u što bržem i kvalitetnijem socijalnom uključivanju beskućnika u normalan život!

 


Reci što misliš!