Događaji

mjere opreza!

72 vojnika, 12 pumpi za vodu i amfibija u Ogulinu

72 vojnika, 12 pumpi za vodu i amfibija u Ogulinu

Protupoplavni vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH) sa 72 pripadnika, 12 pumpi za vodu, 12 motornih vozila i jednim amfibijskim transporterom PTS angažirani su i u utorak u Ogulinu, kao pomoć u obrani od poplava, a u pripravnosti je 259 vojnika.

U pripravnosti u matičnim postrojbama nalazi se 259 pripadnika Hrvatske kopnene vojske NOS OS RH, izvijestio je MORH. U spremnosti u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu nalazi se 31 pripadnik, u vojarni "Kamensko" u Karlovcu 88 pripadnika, a u vojarni "Eugen Kvaternik" u Gospiću 140 pripadnika HKoV-a OS RH, stoji na kraju priopćenja.

Prema jutrošnjim podacima, opada vodostaj Kupe u Karlovcu, a gledajući uzvodno tu rijeku, još nema značajnijeg porasta vodostaja, rekao je predsjednik uprave Hrvatskih voda Zoran Đuroković dodavši da vodostaj nije porastao ni u Ogulinu, gdje je bila mirna noć i ništa nije ugrozilo taj grad. 

Upozorio je da će sljedećih 24 sata biti od iznimne važnosti, jer kiša i dalje pada. U sljedećih 36 sati očekuje se i dotok voda iz Slovenije. 

''Razmjestili smo snage na terenu, kako u Ogulinu, tako i u Karlovcu, Zadru. Mehanizacija je na kritičnim mjestima. I pripadnici Hrvatske vojske su u pripravnosti, ali i vatrogasci i komunalne službe'', rekao je, među ostalim,  Đuroković u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog". 

Istaknuo da će u provedbi mjera obrane od poplava i srijeda i četvrtak biti iznimno važni. Pribojavamo se, dodao je,  stanja u Karlovcu jer tamo nema sustava obrana od poplava.


Reci što misliš!