Događaji

Zadar

Zadarski kuhari pripremili fritaju od 1.000 jaja i artičoka

Zadarski kuhari pripremili fritaju od 1.000 jaja i artičoka

Iako je sezona danas službeno počela, Zadar već broji 20 posto više turista nego lani

Prigodnim zabavnim programom na Narodnom trgu, koji je privukao tisuće građana, danas je u Zadru i službeno počela ovogodišnja turistička sezona.

Na glavnome zadarskom trgu bilo je dosta zabave, pjesme i hrane za građane. Nastupilo je sedam kulturno-umjetničkih društava iz Zadarske županije, održana je utrka žena s kablićima punima vode, kojr su tijekom utrke morale nositi na glavi, a članovi Aerokluba Zadar izveli su prigodni program. Zadarski kuhari pripremili su fritaju od tisuću jaja s artičokama i maslinovim uljem.

Program je organizirala Turistička zajednica grada Zadra.

Ove godine turistička je sezona otvorena nešto prije nego lani, a dosadašnji rezultati pokazuju da je zadarsko područje u prvih nekoliko mjeseci ove godine posjetilo 20 posto više turista u odnosu prema istom razdoblju prošle godine. Manifestacija koja je najavila početak turističke sezone u Zadru, 3. dani gastronomije, završit će večeras natjecanjem osoba iz javnog života u kuhanju. Poznati parovi svoja će kulinarska umijeća pokazati u kuhinji hotela Adriana na Boriku.


Reci što misliš!