Događaji

Kulinarstvo

Opatija: Dani hrvatskoga kulinarstva

Opatija: Dani hrvatskoga kulinarstva

Kuhari iz svih krajeva Hrvatske spravljat će tijekom petodnevnog natjecanja više od 500 jela

Dani hrvatskog kulinarstva, u sklopu kojih je danas počelo 4. državno prvenstvo kuhara na kojemu se u spravljanju jela natječe 79 kuhara iz svih krajeva Hrvatske, održavaju se od 9. do 14. studenoga u opatijskome hotelu Ambasadoru.

Dani hrvatskoga kulinarstva najvažnija su godišnja manifestacija hrvatske kulinarske struke, a organizira je Hrvatski kuharski savez radi popularizacije kulinarstva i hrvatske kulinarske baštine, boljega turističkog vrjednovanja kulinarstva te poticanja kuhara na promicanje i uporabu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.

Kuhari iz svih krajeva Hrvatske spravljat će tijekom petodnevnog natjecanja više od 500 jela nadahnutih hrvatskom kulinarskom baštinom i jela međunarodne kuhinje.

Kuhari će se nadmetati u 11 skupina i u sedam natjecateljskih kategorija - spravljanju toplih obroka, svečanih hladnih plata, predjela, glavnih mesnih i bezmesnih jela, deserta, svečanih slatkih pladnjeva i svečanih torta', a pobjedniku će biti dodijeljena novčana nagrada i titula 'Zlatni kuhar 2007.'.

Tijekom Dana hrvatskoga kulinarstva bit će održana sjednica skupštine Hrvatskoga kuharskog saveza na kojoj će se razmatrati ostvarivanje projekta županijskih udruga kuhara 'Kulinarska baština' i utvrditi popis prvih 50 tradicijskih jela hrvatskog kulinarstva.

Dani hrvatskoga kulinarstva održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike, a pokrovitelji su i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatska turistička zajednica.


Reci što misliš!