Događaji

Poplava

Razina mora narasla u gotovo svim jadranskim gradovima

Razina mora narasla u gotovo svim jadranskim gradovima

Vatrogasci iz riječke javne profesionalne postrojbe jutros su intervenirali šest puta, uglavnom crpeći vodu iz podrumskih prostorija. Srušilo se i jedno stablo te otkinuo lim s krova zgrade

Zbog olujnog juga i iznimno niskog tlaka zraka, razina mora toliko je porasla da je poplavljeno središte Pule.

Voda je ušla u neke stambene i poslovne prostore na rivi. Ribari kažu da je to uobičajeno za ovakve vremenske uvjete te da će se tijekom dana, ne stane li jugo, razina mora naizmjenično dizati i spuštati. Doznajemo da je slično i na području Umaga i Rovinja.

Poplavljen je i dio središta Rijeke, područje oko glavne gradske tržnice. Olujno jugo podiže valove do dva metra na moru pred gradom, a razina uz obalu u luci i uokolo znatno je viša od uobičajene pa su poplavljeni gatovi u putničkoj luci i nekoliko ulica.

More je prekrilo Gat Karoline riječke na kojem je postavljen šator u kojem će idućih mjeseci biti klizalište. Danas ne radi gradska tržnica jer je mjesto gdje se inače nalaze štandovi poplavljeno s desetak centimetara mora.

Vatrogasci iz riječke javne profesionalne postrojbe jutros su intervenirali šest puta, uglavnom crpeći vodu iz podrumskih prostorija. Srušilo se i jedno stablo te otkinuo lim s krova zgrade.

Plimni val u Kraljevici uzrokovao je veliku materijalnu štetu. Usidreni ribarski brod more je podiglo i izbacilo na kopno. Poplavljen je i Bakarac, a lokalno stanovništvo tvrdi kako takvo nevrijeme ne pamti u posljednjih 20 do 30 godina. Vremenske nepogode zahvatile su i otok Rab pa je gradska riva poplavljena.

Razina mora narasla je i u Zadru. Foša je gotovo poplavljena, a slična situacija je oko cijelog Poluotoka, na Brodarici i u parku Vruljica. Više informacija uskoro...


Reci što misliš!