Događaji

Sloboda izražavanja

Davor Rakić: Zastavu KPJ će mi uništiti, a lani pred Mesićem nikom nije smetala

Davor Rakić: Zastavu KPJ će mi uništiti, a lani pred Mesićem nikom nije smetala

Policija će od Prekršajnog suda zatražiti uništenje zastave, a Rakić tvrdi kako mu je to nejasno, jer je zastava njegovo vlasništvo

Davor Rakić, kojeg je policija na prekjučerašnji Praznik rada uhitila zajedno s 21-godišnjim prijateljem u Puli, zbog isticanja crvene zastave SKJ s petokrakom i natpisom "Proleteri svih zemalja, ujedinite se", ističe kako u Hrvatskoj nema slobode govora i izražavanja.

Za razliku od njega i njegovog kolege, tvrdi on, policija osobe koje s ustaškim kapama odlaze na Thompsonove koncerte niti ne dira, dok su njih dvojicu priveli, njega prekršajno prijavili. "To samo govori da Hrvatska nije demokratska država jer se u ovoj zemlji nema slobode govora i izražavanja", rekao je za Rakić.

"Naš boravak na policiji trajao je kratko. Rekao sam da sam ja vlasnik zastave i tada su napisali prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. Meni su samo dodali u prijavu i da sam i ranije nosio i javno se manifestirao s istom zastavom", ispričao je.

Dodao je kako je zanimljivo da ta ista zastava policiji, ili nekom drugom prošle godine na proslavi 1. maja u pulskoj Areni nije smetala.

"U Areni su tada bili predsjednik Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i drugi dužnosnici i nikome zastava nije smetala", objasnio je Rakić te napomenuo kako su ga prošle godine na zastavu upozorili samo organizatori iz gradskih vlasti.

Policija će od Prekršajnog suda zatražiti uništenje zastave, a Rakić tvrdi kako mu je to nejasno, jer je zastava njegovo vlasništvo te kako ne razumije na koji je on to način remetio javni red i mir.


Reci što misliš!