Događaji

Stop cenzuri

U Puli održan prosvjed za slobodu medija

U Puli održan prosvjed za slobodu medija

Prosvjedu, u organizaciji Sindikata Istre i Kvarnera, odazvali su se novinari, sindikalisti i građani. Izrazili su nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu, upozorili na neslobodu medija te utjecaj politike i kapitala na novinarstvo

U Puli je održan prosvjed za slobodno novinarstvo u Hrvatskoj i potporu novinarima Glasa Istre u štrajku, javlja HTV .

Prosvjedu, u organizaciji Sindikata Istre i Kvarnera, odazvali su se novinari, sindikalisti i građani. Izrazili su nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu, upozorili na neslobodu medija te utjecaj politike i kapitala na novinarstvo.

Podsjetimo, novinari Glasa Istre štrajkaju jer vlasnik opstruira kolektivne pregovore te krši radna i profesionalna prava novinara. Sedmi su dan u štrajku, od čega su šest proveli na ulici jer im vlasnik ne dopušta ulazak u redakciju, a za dio novinara je sudskim putem uveo radnu obvezu.

Ovaj štrajk je samo prva stepenica. Što god se događalo s nama, mi ćemo o tome glasno upozoravati. Mi nećemo šutke pasti kao što su pali gotovo svi mediji u Hrvatskoj u posljednjih 10, 15 godina. Mi želimo raditi u tvrtki koja poštuje zakone i u novinama gdje ne postoji cenzura i živjeti u državi gdje se sudstva ne smiju bojati radnici već kriminalci, izjavila je glavna sindikalna povjerenica Maša Jerin.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.