Događaji

Cyberspace

SAD donosi novu strategiju računalne zaštite

SAD donosi novu strategiju računalne zaštite

Zamjenik ministra obrane SAD-a William Lynn je iznio novu strategiju SAD-a za zaštitu vojnih računalnih mreža po kojoj Pentagon prelazi s pasivne obrane na aktivniji odnos u kojem prostor računalnih komunikacija postaje "operativna domena" u kojoj obučene snage vode obranu od napada, javlja HRT .

Lynn je rekao da Pentagon želi izbjeći militarizaciju prostora računalnih komunkacija, ali u isto vrijeme namjerava osigurati strateški važne mreže i prijetnjom odmazde i pokretanjem aktivne obrane.

Naša sposobnost da prepoznamo i odgovorimo na 'cyber' napad samo je dio strategije. Glavni naglasak strategije je uskrata koristi od napada. Ako napad neće imati svoj namjeravani učinak, oni koji nam žele naštetiti imat će manje razloga da nas uopće napadaju, rekao je.

Američko ministarstvo obrane u ožujku je pretrpjelo jedan najgorih računalnih napada u povijesti kada su strani hakeri provalilli u računala od Pentagona ugovorno angažirane korporacije i tijekom samo jednog upada dobili 24.000 dokumenata Pentagona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.