Događaji

Radio 101

Zatražena istraga protiv bivših čelnika Stojedinice

Zatražena istraga protiv bivših čelnika Stojedinice

Duspera se sumnjiči i da je plaćanjem dijela plaća preko Studentskog servisa državu oštetio za iznos poreza na dohodak

Zbog sumnje ad su počinili nezakonitosti teške 18 milijuna kuna zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je istragu protiv bivših čelnika Stojedinice - Darija Duspera i Tamare Pavlice.

Istraga je zatražena i protiv Drage Perića koji ih je naslijedio na tom mjestu, i to zbog sumnji da je počinio nezakonitosti u iznosu od pola milijuna kuna.

Drago Perić inače je upirao prstom u staru Upravu prozivajući ih zbog nepravilnosti u radu.

Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči Duspera i Pavlicu da su u razdoblju od 2005. do 2009. službenim karticama plaćali vlastite račune i dizali gotovinu.

Na taj način Duspera je navodno potrošio više od 1,5 milijuna kuna, dok je Pavlica potrošila oko pola milijuna kuna.

Duspera se sumnjiči i da je plaćanjem dijela plaća preko Studentskog servisa državu oštetio za iznos poreza na dohodak, prireze, posebne poreze te doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Na taj način je, smatra tužiteljstvo, radiju pribavio protupravnu korist u iznosu od oko 15,8 milijuna kuna.

Na isti način je prošle godine i Perić, smatra tužiteljstvo, napravio protupravnu imovinsku korist u iznosu nešto manjem od 80.000 kuna. On se također kao i Dusper sumnjiči za neplaćanje poreza i doprinosa na plaće.

Od studenog do prosinca 2009. i od siječnja do svibnja 2010. Perić je, sumnja tužiteljstvo, isplaćivao plaće s računa drugog trgovačkog društva i tako napravio štetu od još 450 tisuća kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.