Događaji

Udruga "Eko-Zadar"

Slow Food polako osvaja Zadarsku županiju

Slow Food polako osvaja Zadarsku županiju

Tijekom sljedećeg mjeseca nominacijski proces će biti završen te će se u Zadarskoj županiji otvoriti mogućnost priključenja novih članova

Udruga "Eko-Zadar" proširila je svoje djelovanje sudjelovanjem u promociji svjetske mreže proizvođača i ponuđača ekološke hrane Slow Food.

17. 01., utorak, u Zadru i Pagu je nominirano nekoliko budućih članova: Uljara Lun, OPG Oliverić - Kolan, proizvod Cvit soli Solane u Pagu te restoran Pet bunara čiji je vlasnik Vladimir Babac član, "Eko - Zadra".

Svjetska mreža Slow Food koja broji preko 180 tisuća članova u preko 150 zemalja u potpunosti se posvetila proizvodnji ekološke hrane. Osim podržavanja proizvođača ekološke hrane naglasak se stavlja i na Fair trade te na kvalitenu lokalnu prehranu. Slow food nije samo način proizvodnje i pripreme hrane već kompletna životna filozofija čega su itekako svijesni u „Pet bunara".

Tijekom sljedećeg mjeseca nominacijski proces će biti završen te će se u Zadarskoj županiji otvoriti mogućnost priključenja novih članova, kako u segment poznate svjetske mreže proizvođača "Terra Madre" tako i ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju u potpunosti ili u nekom segmentu Slow Food - a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.