Događaji

Najboljima priznanja!

Nasmiješeno sunce za najbolje turističke djelatnike grada Zadra

Nasmiješeno sunce za najbolje turističke djelatnike grada Zadra

U Zadru su i ove godine nagrađeni oni koji su zaslužni za kvalitetnu turističku ponudu. U Gradskoj loži Zadar nagradu ''Nasmiješeno sunce'' dodijelio je Grad Zadar, u suradnji s s HGK - Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Udruženjem obrtnika Zadar.

''Nasmiješeno sunce'' slavi mali jubilej - dodjeljuje se već 10. godinu zaredom, najboljmi turističkmi djelatnicima na području grada Zadra s ciljem da im ta nagrada bude poticaj za što bolje i kvalitetnije obavljanje djelatnosti.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole ''Blagoje Bersa": Dora Kanjer, Ana Ivanov, Lucija Paleka i Manuela Barić.

Ove godine najbolji je bio restoran Bruschetta, caffe bar Porthos, konoba ''K Marjanu''. Najbolji novi suvenir izradila je Antonija Gospić - nakit od žice i stakla za Muzej antičkog stakla, a najljepši izlog onaj je poklon galerije ''Bambola''. Osnovna škola Stanovi ima najuređeniji vrt. Njima je priznanja uručio gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, poručivši da suupravo oni detalji koji čine impresivnu cjelinu slike našeg grada:

 

Priznanja uz novčanu nagradu dobili su najbolji turistički informator, Vesna Gregov, najbolji kuhar - Tomislav Karamarko, najbolji konobar - Hrvoje Rončević, najbolji prodavač Ernest Verunica, najbolji policajac Tomislav Stipanov, te najbolji čistač - Vjekoslav Lenkić.

Posebna priznanja za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2012. Godine pripala je restoranu Atrij, hotelu baština ''Art hotel Kalelarga", Boutique hostelu ''Forum'', noćnom baru ''Ledana'', Dubravku Vitlovu - zadarskom čokolatijeru, te Laudatu d.o.o. za DVD ''Lk. 2,25 - priča o sv. Šimunu".'

'Ovo priznanje za mene doista mnogo znači. Nisam ga očekivao. On je poticaj za daljnji trud i rad tijekom cijele godine. Zaista volim to što radim, a volio bi da nam sezona traje cijele godine. Nadam se da će čokolada tome pridonijeti. Ona je više ''zimska roba'', pa sam iznenađen kako je posao dobro išao tijekom ljeta, posebno u Zračnoj luci'', kazao nam je Dubravko Vitlov, zadarski čokolatijer.

Postoji mogćnost da na Poluotoku zaživi jedna mala prodavaonica čokolade, u kojoj bi se s izloga vidjelo kako nastaju slatki zalogaji, popularne praline. Trenutačno se čokolade Vitlov kao suvenir mogu naći u delikatesnoj trgovini Lukin te u city galeriji. Vitlov širi prodaju u Zagreb, u nekoliko delikatesnih trgovina, a radi i za veće trgovačke lance.

 

''Moram priznati da je ovo bila jako dobra i uspješna sezona i potajno smo se nadali jednom ovako vrijednom priznanju. Konkurencija je bila jaka, imamo puno kolega koji su sjajno radili tijekom ljeta. Struka i ljudi koji su bili u odboru prepoznali su našu kvalitetu i nama je to stvarno drago, jednako kao zadovoljstvo naših domaćih i stranih gostiju koji se uvijek kod nas rado vraćaju'', kazao nam je vlasnik Bruschette Božo Vedrić, koji je primio priznanje za najbolji restoran.

''Dolaskom zime, pripremamo posebne ponude. Već sada imamo svakodnevne menije, ali naravno, pripremamo različite akcije poput Dana tjestenine, Dana talijanske kuhinje, bit će svega. U završnoj smo fazi i za koji dan sve emo imati definirano''.

Najbolja informacija za kuhara je prazan pijat, smatra najbolji kuhar, Tomislav Karamarko. Priznanje je dobrodošlo, otvara nove mogućnosti.

''Kuhanjem sam se ''zarazio'' nakon završetka škole. Čim sam ušao u kuhinju, znao sam da u se time baviti u životu. Kuhanje je fizički i psihički težak posao, možda je zbog toga više muškaraca u profesiji''.

A kada je riječ o populariziranju kuhanja, Karamarko smatra da tv-emisije koje kuhanje prikazuju spektaklom, nisu doprinijele značajnom porastu broja kuhara - uvijek ih nedostaje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.