Završava rok
Završava rok za prijavu ispita državne mature
Završava rok za prijavu ispita državne mature u ljetnom roku školske godine 2012./2013. godine.
U 23.59 sati završit će prijava ispita državne mature. Polaganje državne mature u ljetnom roku ove školske godine provodit će se od 21. svibnja do 11. lipnja. U cijeloj državi državna matura bit će održana u isto vrijeme, pod jednakim uvjetima i kriterijima za sve učenike. Ispite državne mature u suradnji sa školama organizira i provodi vanjsko tijelo - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
Polaganju mature pristupaju svi učenici gimnazija kao i četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola koji namjeravaju upisati studij na fakultetu, a koji su s uspjehom završili četvrti razred.
Rok za dostavu dokumentacije potrebne za prijavu ispita državne mature Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (za kandidate koji su prijavili ispite i imaju obvezu slanja dokumentacije) te potpisanih prijavnica za ispite državne mature završava 15. veljače 2013.
Prošle godine državnu maturu prijavilo je 37 838 maturanta koji su polagali 244 385 ispita državne mature, a najviše je ispita bilo prijavljeno iz - matematike.
Vezane vijesti
-
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izrazio je u srijedu zadovoljstvo ovogodišnjom provedbom državne mature, ustvrdivši kako nema vidljivih naznaka utjecaja posljedica pandemije i online nastave na rezultate hrvatskih učenika.
-
-
-
Izdvojeno
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobili su posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
-
Meterolog N1 Bojan Lipovšćak gostovao je u Novom danu gdje je s Mašenkom Vukadinović razgovaro o tome kakvo nas vrijeme očekuje u nadolazećem razdoblju.
-
Film svi vjerojatno znate na pamet, ali evo deset stvari koje niste znali o ‘Sam u kući‘
-
Povodom blagdana Sv. Lucije najmanji bolesnici dobili su prigodne darove kako bi i oni osjetili radost predbožićnog ozračja.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.