Događaji

Dodijeljena priznanja

Nin, biser turizma koji ne poznaje neuspjeh

Nin, biser turizma koji ne poznaje neuspjeh

Konoba Stara Kužina vlasnika Ivice Ćurka osvojila je priznanje za najbolju autohtonu kuhinju!

TZ zadarske županije i Zadarski list ponovno su organizirali dodjelu priznanja za najuređenija mjesta, gradove i općine, vrtove i izvornu gastro ponudu. Nagrađivanje se svake godine provodi u sklopu akcija Volim Hrvatsku i Plavi cvijet.

Među mnoštvom velikih i značajnih priznanja, posebno se istaknuo mali biser Zadarske županije - grad Nin - koji već godinama ne poznaje za neuspjeh. Iz godine u godinu napreduje, razvija svoje mogućnosti, pokazuje inovativnost i trud, a sve to u konačnici ne može nego rezultirati odličnim rezultatima i hvalevrijednim priznanjima. Tako je bilo i danas.

Grad Nin od danas je ponosni vlasnik novih triju lijepih nagrada koje će svakako krasiti njegov obraz i ime sljedećih godinu dana. Nin je pobijedio u kategoriji mjesta do 3 tisuće stanovnika, priznanje za originalnu turističku zanimljivost dobila je solana Nin, a za autohtonu gastro ponudu nagrađena je konoba Stara kužina u Ninu.

Konoba Stara Kužina vlasnika Ivice Ćurka osvojila je priznanje za najbolju autohtonu kuhinju, u kojoj se posebno ističu riblje delicije prilagođene sezoni i dnevnom ulovu te mesni specijaliteti koji se pripremaju na živoj vatri. Ugodan domaći ambijent, pristupačne cijene i ugodni domaćini samo su točka na "i" cjelokupnog doživljaja u kojem imaju priliku uživati gosti Stare kužine. Što još više gost može poželjeti?!

Solana Nin svakako je jedna od posebnosti kojima se Zadarska županija može podičiti i u RH i u svijetu. Jedna je od rijetkih solana koja proizvode sol na tradicionalan i prirodno-ekološki način, koristeći energiju sunca i vjetra more se isparava u prostranim bazenima za isparavanje.

Čisti okoliš, specifični klimatski uvjeti s brojnim sunčanim satima i pogodnim vjetrom uz izuzetan geografski položaj osiguravaju ninskoj soli vrhunsku kvalitetu svjetskih razmjera. Široka paleta vrhunskih ninskih proizvoda od soli osnažena je većom koncentracijom prirodnog joda zbog alge (petule) koja se nalazi u morskoj vodi. nagrada za originalnu turističku zanimljivost svakako je došla u prave ruke!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.