187.358,07 eura za B.hive
Zadrani udruženi u projektu osnaživanja civilnog društva
Provedba projekta traje 20 mjeseci te mu je ukupna vrijednost 187.358,07 eura
Dana 23. listopada 2013. godine započela je provedba projekta „B.hive: Joined Civil Society Organizations for Human Resources Development" / „B.hive: Ujedinjene organizacije civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala" u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja" iz IPA IV Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
Na provedbi projekta, uz nositelja „Eko-Zadar", udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane i zaštite okoliša, kao partneri sudjeluju i Zadarska županija, Grad Zadar, Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije (ZADRA) te Centar za društveno-humanistička istraživanja.
Glavni cilj projekta je osnažiti ulogu organizacija civilnog društva (OCD-a) u poticanju rasta zapošljavanja i razvoju ljudskih potencijala u Zadarskoj županiji.
Glavni cilj projekta će se ostvariti kroz dva specifična cilja od kojih je prvi osnažiti kapacitete OCD-a u Zadarskoj županiji kroz osnivanje Saveza OCD-a, stručnog osposobljavanja zaposlenika Saveza OCD-a i edukacije članova OCD-a.
Drugi specifični cilj projekta je promocija stjecanja novih znanja i vještina kroz volontiranje u svrhu povećanja konkurentnosti nezaposlenih na tržištu rada.
Ciljevi projekta će se ostvariti kroz provedbu sljedećih aktivnosti:
• Formalno osnivanje Saveza OCD-a uz uređenje i opremanje infrastrukture za njegov rad;
• Osnaživanje kapaciteta OCD-a u Zadarskoj županiji kroz korištenje usluga novih zaposlenika Saveza OCD-a iz četiri područja (knjigovodstvo, web dizajn, odnosi s javnošću i pisanje projektnih prijedloga);
• Edukacija članova OCD-a na 4 područja (pisanje projektnih prijedloga, poznavanje rada na računalu, menadžment OCD-a i volontera te prezentacijske vještine);
• Uključivanje volontera u rad OCD-a kroz promociju volonterstva uz izradu i diseminaciju tiskanog promo materijala o koristima volontiranja, održavanje radionica o volontiranju u HZZ-u - područni ured Zadar, organiziranje sajmova udruga i „Dana otvorenih vrata udruga".
U ovu aktivnost uključena je i izrada web portala „Volunteer Exchange" / „Razmjena volontera" na kojoj će se na interaktivan način volonteri i OCD-i biti u mogućnosti povezati.
Provedba projekta traje 20 mjeseci te mu je ukupna vrijednost 187.358,07 eura, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 93,92%, tj. 175.968,07 eura.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.