U prostorijama srednje škole Biograd
Biogradski gastro-tim: Promocija struke i autohtonih jela uz usavršavanje mladih
U prostorijama srednje škole Biograd, održana je Osnivačka skupština Udruge kuhara Biograd na Moru. Ideja za osnivanje prve ovakve udruge u potekla je od devetorice kuhara iz grada Biograda i okolice, a namjera im je promocija gastronomskih tradicija biogradskog kraja.
Tijekom rada osnivačke skupštine usvojeni su i službeni akti, točnije Statut udruge u kome su uz ostalo definirani i ciljevi kao što je promicanje struke, suradnja sa sličnim udrugama u Hrvatskoj, te usavršavanje mladih u struci. Za predsjednika udruge izabran je Marin Banović, nastavnik kuharstva u biogradskoj srednjoj školi, dok je za potpredsjednika izabran Mirko Poljak, te za člana Miluška Zelantov. "Ova naša udruga je neprofitna i nestranačka te vjerujemo da će se u nju uključiti veliki broj naših kolega", kazao nam je predsjednik Marin Banović.
" Temeljni cilj nam je da se sama struka što više promovira, da se kroz njezin rad što veći broj mladih usavršava, a jednako tako da se što više pažnje posveti autohtonim jelima našega kraja koji zaslužuju širu promociju od dosadašnje. Smatramo da se naša domaća zdrava hrana i način pripremanja mogu daleko bolje iskoristiti u našim restoranima i hotelima te na taj način i znatno obogatiti turističku ponudu ovog područja. Suradnja s drugim sličnim udrugama trebala bi biti dodatni poticaj za brojne prezentacije naše gastro ponude i izvan grada, dok se uključivanje članova naše udruge u različite manifestacije koje se održavaju u gradu Biogradu razumije samo po sebi " , kazao nam je Marin Banović.
Valja ovom prigodom napomenuti da učenici strukovnog odjeljenja biogradske srednje škole sa svojim mentorima, a uz pomoć sponzora, već niz godina organiziraju manifestaciju "Što i kako su kuhale naše bake" koja je bez sumnje jedna od iznimno značajnih na tom planu. Ona naime promovira stara autohtona jela i način pripreme, a na svakoj od njih nađe se i do 50-ak različitih starih recepata kakvi su danas u svijetu i te kako na cijeni.
Radio Zadar
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.