Događaji

5.000 kreveta

U Dubrovniku kruzer Costa Diadema, nasljednik Coste Concordije

U Dubrovniku kruzer Costa Diadema, nasljednik Coste Concordije

Inače, osim Coste Diademe, u ponedjeljak će u Dubrovnik uploviti i Costa Celebration te njemački kruzer AIDA aura

U Dubrovnik je jutros oko 6 sati uplovio kruzer Costa Diadema, vrijedan više od pola milijarde eura, 'nasljednik' Costa Concordije koja se prije dvije godine tragično nasukala u Italiji.

 

Riječ je o prvom kruzeru kojeg je tvrtka Costa Crociere naručila nakon nasukavanja i potonuća Concordije kod talijanskog otoka Giglija u siječnju 2012. godine kada je poginulo više od 30 putnika.

Inače, službeno krštenje Coste Diademe je u Genovi 7. studenoga, no na svoje prvo putovanje kruzer je krenuo 1. studenoga iz Trsta, a na njemu će u Dubrovnik doći 4 188 putnika, doznaje se u dubrovačkoj Lučkoj upravi.

Costa Diadema predstavljena je prošli petak u Trstu, a brod ima oko 5.000 kreveta, visok je 308 metara, istisnine 132.500 tona, 12 katova s 19 paluba, nekoliko restorana, 4D kino i brojne druge sadržaje. Na njemu je gotovo 1.300 zaposlenika iz 40 zemalja.

Inače, osim Coste Diademe, u ponedjeljak će u Dubrovnik uploviti i Costa Celebration te njemački kruzer AIDA aura, koji će ukupno dovesti nešto više od sedam tisuća gostiju. To će ujedno biti i posljednji 'gužvoviti turistički dan' na jugu Hrvatske, kada je riječ o brodova na kružnim putovanjima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.