Događaji

Catalys Škola Lokalnog Razvoja 29. i 30. listopada 2015. godine u IMPACT Centru

Catalys Škola Lokalnog Razvoja 29. i 30. listopada 2015. godine u IMPACT Centru

Catalys Škola Lokalnog Razvoja  u organizaciji Catalys-a iz Londona u suradnji s Europskim edukacijskim forumom, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, LEADER mrežom Hrvatske i EDIC-a  održat će se 29. i 30. listopada 2015. godine u IMPACT Centru u Zadru.

Ljetna škola namijenjena je prvenstveno službenicima na lokalnoj i nacionalnoj razini te predstavnicima udruga civilnog društva, gospodarstvenicima i ostalima zainteresiranima koji žele doprinijeti lokalnom razvoju baziranom na lokalnoj zajednici - Community-Led Local

Lokalni razvoj baziran na lokalnoj zajednici (CLLD) specifičan je alat za primjenu na subregionalnoj razini i komplementaran je ostalim razvojnim potporama na lokalnoj razini. CLLD može mobilizirati i uključiti lokalne zajednice i organizacije u postizanju Europskih strateških ciljeva 2020, koji podrazumijevaju pametan, održiv i uključiv rast, koji će podupirati teritorijalnu povezanost i pridonositi specifičnim ciljevima politike razvoja.

Putem metodologije CLLD kao razvojnog alata, cilj je potaknuti lokalne zajednice da razviju integrirani pristup odozdo u situacijama gdje postoji potreba da se odgovori na teritorijalne i lokalne izazove koji zahtijevaju strukturalne promjene, razvijati kapacitete lokalne zajednice i stimulirati inovacije, poduzetništvo i poticanje promjena koji mogu pridonijeti djelotvornosti EU politika te pomoći upravljanju na više razina osiguravajući kanal za lokalne zajednice kroz koji će se one moći u potpunosti uključiti u ostvarenje ciljeva EU u svim područjima.

Ovogodišnja Ljetna škola će na temelju iskustva naših partnera iz Velike Britanije i hrvatskih stručnjaka, prikazati će metode i načine kako sa lokalne razine utjecati na veće korištenje obnovljive energije, koja može biti pokretač održivog razvoja lokalne zajednice.

Seminar je interaktivnog karaktera, metodološki kombinira izlaganje, diskusiju, praktične primjere i video, a program će se provoditi na engleskom i hrvatskom jeziku. Teme koje će biti obuhvaćene vezane su za novi program ruralnog razvoja od 2015. do 2020. godine,


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.