35 litara kiše po metru kvadratnom
Ciklona Nives donijela kišu, od petka poboljšanje vremena
Do danas u 13 sati ciklona Nives zadarskom je području donijela čak 35 litara kiše po metru kvadratnom.
Uz kišu, ciklona nam je donijela i jugo, koje mnogim meteoropatima zadaje muke.
Ipak, kiša nije značajnije spustila temperature zraka koje se danas kreću oko 15 Celzijevih stupnjeva.
Za sve one kojima kiša nije draga, dobra je vijest da već u petak anticiklona stiže na sjeverni dio Jadrana, a krenut će prema jugu, pa nakon kiše i juga dolaze sunčanija razdoblja s umjerenom burom.
Vezane vijesti
-
Ludovico Maurina održat će predavanje "The Watermills of Dalmatia in Historical Cartography - a journey through space and time following the traces of old watermills" u četvrtak 12. prosinca 2024. u 18 sati na Odjelu za geografiju u učionici br. 33.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
u vremenu od 05. do 10. prosinca u Podgrađu nepoznati počinitelj je iz garaže 66-godišnjeg vlasnika otuđio motornu pilu i meso divljači iz zamrzivača. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.
-
Inspirirana tradicijom i prošlim vremenima, kolekcija donosi staklene konjiće, pahuljice te stakleni bor. Posebnu pažnju plijeni novi set ukrasa pod nazivom „Nostalgija“, koji evocira toplinu i sjećanja na djetinjstvo uz starinske blagdanske motive.
Izdvojeno
-
Dvanaesto kolo AdmiralBet ABA lige u četvrtak otvaraju Zadar i Borac Mozzart. Momčad iz Čačka prošle je godine tijesno slavila na Višnjiku, rezultatom 79:80, nakon što je Luka Božić promašio šut za pobjedu.
-
Rentlio, zadarska hospitality-tech tvrtka specijalizirana za razvoj tehnoloških rješenja u turizmu koja broji četrdeset zaposlenika, odnijela je čak četiri prestižne nagrade na dodjeli priznanja za najbolje poslodavce u Hrvatskoj.
-
10. prosinca 2024. godine održana je 27. sjednica Vijeća Grada Nina s 24 točke dnevnog reda.
-
Turistička je zajednica Zadarske županije organizirala okupljanje renomiranih chefova, sommeliera, predstavnika ključnih institucija, stručnjaka i iskusnih turističkih djelatnika
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.