Događaji

Prelazak dopuštene količine

S tržišta se povlači konopljino ulje britanskog proizvođača

S tržišta se povlači konopljino ulje britanskog proizvođača

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je izvijestilo o povlačenju s tržišta hladnog prešanog ulja od sjemenja konoplje - "Organic cold pressed hemp seed oil“,  s rokom uporabe do studenog 2016., britanskog proizvođača Sun&Seed.

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje Sun & Seed "Organic cold pressed hemp seed oil", 250 ml, roka uporabe 11/2016,  oznake serije 3548 Batch 093, proizvođača Sun&Seed LTD iz Velike Britanije, navodi se na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Dio toga proizvoda prodavan je i na tržištu Republike Hrvatske.

"Analizom proizvoda utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze najveću dopuštenu količinu propisanu uredbom Europske komisije", navode iz Ministarstva.

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, subjekti u poslovanju sa hranom koji su prodavali navedeni proizvod na području Republike Hrvatske pokrenuli su opoziv predmetnog proizvoda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.