eZadar / Diadora TV

podizanje kvalitete života u zadru

My Smart City hackathon okupio 13 mladih timova

My Smart City hackathon okupio 13 mladih timova

U zadarskom Kazalištu lutaka u specifičnim uvjetima zbog epidemiološke situacije otvorena je treća My Smart City konferencija.

Konferencija je održana u hibridnom formatu, odnosno u publici je četiri konferencijska predavača i četiri panelista pratilo 30-ak sudionika, dok su svi ostali zainteresirani program mogli pratiti online putem live streama. 

Paralelno s konferencijom u crkvi svetog Dominika počeo je treći My Smart City hackathon, i to u dvije kategorije: hackathon za učenike te hackathon za studente i mlade od 18 do 27 godina. U kategoriji učenika sudjeluje 10 timova, a u studentskoj kategoriji 3 tima koji će 24 sata (od 10:00 15.10. do 10:00 16.10) raditi na svojim smart city rješenjima. Pri radu hackathoncima pomažu tehnički i stručni mentori.

Svi timovi danas će svoja rješenja predstaviti stručnom žiriju te će biti proglašeni pobjednici u obje kategorije. 

My Smart City konferencija i hackathon u Zadru financira se iz projekta 2CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced, unutar Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014 – 2020, čiji je nositelj Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića, u partnerstvu s Gradom Zadrom, Sveučilištem u Zadru, Zakladom za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Javnim preduzećem „Biznis inovacije i tehnologije“ iz Tuzle.  


Reci što misliš!