Crna Kronika

policijsko izvješće

Francuz mučio psa, Zadrani ga prijavili policiji, zaradio kaznenu prijavu

Francuz mučio psa, Zadrani ga prijavili policiji, zaradio kaznenu prijavu
Bojan Bogdanić

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, u ponedjeljak 21. listopada oko 20.30 sati u Zadru na predjelu Poluotoka na ulici, na očigled prolaznika muškarac je fizički zlostavljao svog psa mješanca, udarajući ga rukama. Kada su ga prolaznici pokušali spriječiti u daljnjem protupravnom ponašanju, muškarac je na njih počeo vikati i galamiti te ih vrijeđati, a jednog prolaznika je i fizički odgurnuo, nakon čega je zajedno s psom napustio mjesto događaja.
 
Građani su događaj prijavili policiji, nakon čega su policijski službenici istu večer oko 23 sata na Poluotoku zatekli 34-godišnjaka koji je uhićen i doveden u prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.
 
Pas je zbrinut od stane djelatnika zadarskog azila za životinje te pregledan od strane nadležnog veterinara.
 
U prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom Francuske. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.
 
Također, 34-godišnji strani državljanin je jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira, doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
Policijski službenici prekršajno su sankcionirali 34-godišnjeg stranog državljanina i sukladno odredbama Zakona o strancima.


Reci što misliš!