Crna Kronika

novi napadi

Psi na Malom Ižu i Pagu ozlijedili dijete i maloljetnicu

Psi na Malom Ižu i Pagu ozlijedili dijete i maloljetnicu
Shutterstock

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana su četiri događaja zbog držanja životinja bez nadzora

U petak na Malom Ižu pas 44-godišnje vlasnice je lakše ozlijedio dijete, dok je u nedjelju u Zadru na gradskom predjelu Maslina, pas 77-godišnjeg vlasnika koji nije bio na povodcu krenuo prema 41-godišnjakinju poradi čega je pobjegla.

Također u nedjelju u Pagu pas 49-godišnjeg vlasnika lakše je ozlijedio maloljetnu stranu državljanku.

Vlasnicima pasa, zbog počinjenja prekršaja, držanja životinja bez nadzora, sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršajno su sankcionirani.

Na predjelu Gračaca, na državnoj cesti DC-27, policijski službenici su zatekli bez nadzora pet domaćih životinja. Radi daljnjeg nadležnog postupanja o događaju je obaviještena odgovorna osoba Cesta zadarske županije te se protiv 55-godišnjeg vlasnika podnosi izvješće nadležnom inspektoratu.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, pozivamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, prilikom šetnje, vlasnici bi trebali držati pse na povodcu radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu.

Također, ukoliko se radi o opasnom ili moguće opasnom psu, on prilikom izvođenje na javnu površinu mora.


Reci što misliš!