Crna Kronika

alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel

Niz prometnih prekršaja na zadarskom području

Niz prometnih prekršaja na zadarskom području
Šime Zelić/ PIXSELL

Policija kontinuirano nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel)

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirane su 2 prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba

Policija kontinuirano nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu u cilju suzbijanja prekršaja tzv. četiri ubojice u prometu

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac noćas u 00.50 sati u Tinju zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje.

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,49 g/kg, te da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranje.

Muškarac je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Na Pagu, sinoć u nadzoru prometa zatečena su dva vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U 21.08 sati u Zagrebačkoj ulici zaustavljen je 49-godišnjak koji je upravljao teretnim vozilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg, a u 23.14 sati u istoj ulici zaustavljen je 45-godišnjak koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg.

Oba vozača su isključena iz prometa te prekršajno sankcionirani zbog prometnih prekršaja.

Policija kontinuirano nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima. 

Nadzor prometa vršit će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge.

 


Reci što misliš!