Crna Kronika

Požar ugaslili pripadnici JVP Zadar

Izgorjela brodica ispred kampa u Sv. Filip i Jakovu, nema ozljeđenih niti onečišćenja mora

Izgorjela brodica ispred kampa u Sv. Filip i Jakovu, nema ozljeđenih niti onečišćenja mora

Službenici Lučke kapetanije Zadar dojavu o požaru na brodici u moru, ispred mjesnog kampa u mjestu Sv. Filip i Jakov zaprimili su u nedjelju, 4. lipnja u 12.08 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112.

U koordinaciji sa MRCC Rijeka na poziciju nesreće angažirana je Javna vatrogasna postrojba JVP Zadar, čiji pripadnici su nedugo po dolasku ugasili požar na brodici, koja je ostala plutati na udaljenosti oko 30 metara od obale, a o nesreći je obavještena i Policijska postaja Biograd na moru.

Službenici LK Zadar potvrdili su da u nesreći nema stradalih niti ozlijeđenih, kao niti onečišćenja mora, a nakon što je opožarena olupina dotegljena i nasukana na oko 10 metara od obale gdje ne predstavlja opasnost za odvijanje pomorskog prometa, proveden je očevid o uzrocima požara.

Iz nadležnosti Lučke kapetanije Zadar vlasniku opožarene brodice izdan je nalog za uklanjanje olupine, koja bi tijekom današnjeg dana trebala biti izvađena iz mora i deponirana u luci Sv. Filip i Jakov, radi daljnjih izvida.


Reci što misliš!