Crna Kronika

#192

Zbog tučnjave u Biogradu, nakon koje je preminuo muškarac, prijavljena četvorica

Zbog tučnjave u Biogradu, nakon koje je preminuo muškarac, prijavljena četvorica
M.Gospić

Policija sumnjiči četiri hrvatska državljanina u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st.1. Kaznenog zakona

U svezi fizičkog sukoba od 21. svibnja 2023. godine u ugostiteljskom objektu u Biogradu u kojem je smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin te za sada provedenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru provedene hitne dokazne radnje, policija sumnjiči četiri hrvatska državljanina u dobi od  31, 30, 24 i 23 godine da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st.1. Kaznenog zakona RH te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način vikom, svađom i naguravanjem na koji način su narušavali mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta.

Nakon provedenog kriminalističkog  istraživanja uz Optužni prijedlog policija će ih danas prepratiti na  Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja te identificiranja ostalih sudionika ovog događaja, a radnje i mjere iz svoje nadležnosti provode i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata.


Reci što misliš!