Crna Kronika

Uhićeni 17-godišnjak prijavljen zbog teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti

Uhićeni 17-godišnjak prijavljen zbog teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti
Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Maloljetnik (17) uhićen nakon smrti 16-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom kazneno je prijavljen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, izvijestila je u ponedjeljak koprivničko-križevačka policija.

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom i osumnjičila ga za kazneno djelo za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu, u najgorem slučaj i do 15 godina.

Uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu 17-godišnjaka je policija predala pritvorskom nadzorniku.

Policija je ranije izvijestila da istražuje okolnosti pod kojima je u noći na nedjelju u Kostanjevcu Riječkom umro 16-godišnji mladić zbog čega je uhićen njegov godinu dana starijeg prijatelja koji ga je navodno srušio na rođendanskoj zabavi nakon čega je ostao nepomično ležati.

Vlasnik ugostiteljskog objekta Tomislav Plantić u nedjelu je rekao Hini da su dvojica mladića bili nerazdvojni prijatelji i da se tragičan događaj odvio na igralištu ispred objekta koji je jučer iznajmio za rođendansko slavlje.

"Gotovo svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno bili su nerazdvojni", posvjedočio je Plantić, dodavši da su i te večeri došli u kafić popiti piće te da ništa nije upućivalo da su jedan prema drugome bili neprijateljski nastrojeni.

Potom su otišli na rođendansko slavlje 18-godišnjakinje na kojem je bilo 50-ak uzvanika.

"U noći me nazvala majka umrlog zamolivši da donesem deku. Ostao sam šokiran kad sam vidio što se dogodilo na dječjem igralištu koje se nalazi ispred objekta", rekao je Plantić.

Mladići su se navodno porječkali nakon čega je 17-godišnjak udario ili odgurnuo 16-godišnjaka koji se desetak sekunda nakon toga srušio i ostao nepomično ležati, ispričao je Plantić.


Reci što misliš!