Crna Kronika

Burna noć

Sukošan: uhićeni vozač i putnica, noć proveli u pritvoru

Sukošan: uhićeni vozač i putnica, noć proveli u pritvoru
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sinoć su u Sukošanu uhićeni vozač i njegova suputnica nakon sukoba i napada na policijske službenike koji su ih zaustavili nakon sumnje da je vozač pijan.

Po izlasku iz Forda 49-godišnjak odbio je testiranje i pokušao otići pa ga je policija zaustavila silom. 

Potom je na policajce nasrnula i 44-godišnjakinja, udarala ih rukama i nogama te pri tom oštetila "motorolu".

 

Oboje su noć proveli u pritvoru, a dobit će i optužne prijedloge i kaznenu prijavu.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari te nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjena prekršaja.

 

U petak 24. ožujka u 3:45 sati u Sukošanu policijski službenici u ophodnji uočili su automobil Ford zadarskih registarskih oznaka koji se u vožnji nije držao sredine svoje prometne trake te su ga zaustavili svjetlosnim signalima.

Utvrđeno je kako vozilom upravlja 49-godišnji hrvatski državljanin.

 

Daljnjim postupanjem vozač je odbio ponuđeno alkotestiranje i test na droge, a pri tom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Nakon izdane naredbe da prestane s kažnjivim ponašanjem, vozač se pokušao udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile.

Negodujući zbog policijskog postupanja, iz automobila je izašla 44-godišnja putnica koja je vrijeđala i omalovažavala, a potom i fizički nasrnula na policijske službenike udarajući ih rukama i nogama, uslijed čega je oštetila ručnu radio vezu policijskog službenika.

 

Vozač i putnica dovedeni su u službene prostorije policije.

Liječničkim pregledom, policijskim službenicima utvrđene su lakše tjelesne ozljede, dok 49-godišnjak i 44-godišnjakinja nisu ozlijeđeni.

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stvari te je jučer u večernjim satima predana Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 49-godišnjak je jučer tijekom dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Reci što misliš!